Lækker oksekødsgryde

Ingredienser

½ kg. afpudset, mørt oksekød, fx. inderlår
1 spsk. smør eller margarine
200 g perleløg
1 gulerod
2 spsk. mel
5 dl rødvin eller 2½ dl rødvin og 2½ dl oksebouilon
1 ds. hakkede tomater
1 tsk. timian
2 skiver bacon
250 g friske champignon
3-4 forårsløg
salt, peber

Fremgangsmåde

Skær kødet i mundrette stykker. Smelt 1 tsk. af fedtstoffet i en stegegryde. Brun kødet i 5 minutter. Skær gulerod i tynde skiver og hak løget. Smelt resten af fedtstoffet i gryden. Tilsæt løg og gulerod,steg dem ca. 5 minutter. Ryst melet sammen med lidt af rødvinen. Kom kødet i gryden og tilsæt vin, tomater, timian og jævn det med melblandingen. Læg låg på og lad det simre ved svag varme til kød og grønsager er møre, ca. 20 minutter. Rør rundt nu og da.
Steg baconskiver sprøde og lad dem dryppe af. Smuldr bacon ned i gryden. Steg champignon i baconfedtet og tilsæt også dem. Lad det koge sammen under omrøring ca. 5 minutter.