Spidskålsgryde

4 pers. som tilbehør til en kødret

Ingredienser

1 spidskål
1 dl tør hvidvin
60 g smør
salt, friskkværnet peber
lidt sukker

Desuden.
½ dl sherryeddike
1 dl god hønsebouillon
40 g iskoldt smør i tern
2 forårsløg snittet
15 gode, sorte oliven uden sten, grofthakket
3 modne tomater, blancheret, flået, udkernet og skåret i tern
110 g blød gedeost
et par gode håndfulde bredbladet persille, hakket

Fremgangsmåde

Skær kålen i kvarter på langs, fjern stokken, men kun så meget så kålen stadig holdes sammen. Damp kålen i 2 minutter i hvidvin, smør, salt og friskkværnet peber. Tag fra varmen.

Kog sherryeddiken, til syren er væk, tilsæt tomater, oliven og forårsløg. Hæld bouillon ved og lad det koge op. Tilsæt det kolde smør i tern, under piskning, så det gør lagen lidt tykkere. Smag til med salt og friskkværnet peber. Læg kålen i saucen og drys med gedeost og persille.