Ølbraiseret svinebryst

4 pers.

Ingredienser

1 kg. revelsben i et stykke
1 lille håndfuld frisk timian
2 laurbærblade
salt, friskkværnet peber
4 løg
4 blade løvstikke
1 mørk øl
mel til jævning

Fremgangsmåde

Rids stegens fedtlag i tern. Riv timianblade af stilkene og hak dem sammen med laurbærbladene. Gnid stegen med salt og friskkværnet peber. Læg det i en bradepande og klap timianblandingen på fedtsiden. Del løg i grove stykker og læg dem ved siden af stegen sammen med løvstikken. Hæld øllet ved. Sæt stegen i en kold ovn. Tænd på 140 grader og lad kødet stege i 3-3½ time. Hæld skyen over af og til. Sigt væden fra stegen og hæld en sjat koldt vand i. Lad det stå i gryden til fedtet har samlet sig og skum det af.
Bring skyen i kog og jævn med hvedemel eller majsstivelse udrørt i koldt vand. Kog saucen igennem igen og smag til med salt og friskkværnet peber.